top of page

DE GELUKSSCAN

TESTFASE IN VOLLE GANG!
Op dit moment zijn wij onze digitale geluksscan wetenschappelijk aan het ijken om zo organisaties zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. De resultaten van deze testfase zullen binnenkort op deze pagina verschijnen.
 
Mocht je hier een bijdrage aan willen leveren dan kun je onze geluksscan invullen door op de knop hieronder te klikken. Het invullen duurt ongeveer 15 minuten.
 
Als dank voor je deelname ontvang je een factsheet over geluk en maak je kans op 1 van de 3 cadeaubonnen ter waarde van €50!
Team
DE VIJF BOUWSTENEN VAN WERKGELUK

Wij hebben op basis van de wetenschap en tientallen jaren praktijkervaring 5 bouwstenen geïdentificeerd die essentieel zijn bij het ervaren van werkgeluk.

 

Vitaliteit

 

Dit is het hebben van een positief energiek gevoel, wat samen gaat met zowel een emotioneel als fysiek goede gezondheid. De bron van dit energieke gevoel zit in de mens zelf. Mensen die deze positieve energie ervaren kenmerken zich vaak met enthousiasme, trots, snel herstel bij ziekte, bevlogenheid, hoge prestaties op hun werk en hebben een positieve aanstekelijke werking op hun omgeving.

Persoonlijke groei

 

Hieronder verstaan we de ontwikkeling van de werknemer zowel op het persoonlijke als op het professionele vlak. Door deze ontwikkeling kunnen de kwaliteiten van een werknemer tot bloei komen. Wanneer dit op een prettige en natuurlijke manier gebeurt kan iemand tot diens volle potentieel komen en doen wat voor hem of haar echt belangrijk is.

Autonomie

 

Dit is de mate waarin een persoon de ruimte en vrijheid ervaart om zichzelf te kunnen zijn en te bewegen. Deze bewegingsruimte maakt onder andere dat iemand zich veiliger voelt om dichter bij zichzelf te staan. Hierdoor kan een werknemer veel meer zichzelf zijn en komt deze beter tot zijn of haar recht.

Verbinding

 

Verbinding is erg belangrijk bij het ervaren van geluk op wat voor manier dan ook. In onze visie over werkgeluk zien we een aantal verschillende niveaus van verbinding: Ten eerste de verbinding met jezelf, ten tweede de verbinding met de collega’s om je heen en tot slot de verbinding met de organisatie waar je werkt en diens bedoeling. Wanneer je vanuit je autonomie verbinding met iets maakt gaat het voor je leven en krijgt het vanzelf waarde.

Leiderschap

 

In onze visie heeft leiderschap als doel om werknemers in hun kracht te zetten, waardoor ze bijvoorbeeld persoonlijke groei door kunnen maken en autonomie kunnen ervaren. Leiderschap heeft een faciliterende functie waarmee de eerste vier bouwstenen vallen of staan. Dit maakt dat leiderschap een essentiële bouwsteen is van werkgeluk.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Wij staan voor u klaar. U kunt contact met ons opnemen via telefoon of mail.

bottom of page